Reträtt/Besinningshelg

bebirgittalitenvandNågra gånger om året leder vi nunnor en "birgittinsk besinningshelg", då vi med hjälp av texter av den heliga Birgitta reflekterar över ett visst tema. I fyra meditationsinledningar ger vi vägledning till egen eftertanke och besinning.


Temat för hösten 2018 blir "Pilgrim", precis som i våras

Våra planerade helger är:

  • 27-30 september, fullbokad
  • 11-14 oktober, fullbokad
  • 25-28 oktober, fullbokad
  • 1-4 november, Allhelgonahelgen, fullbokad


Pris från 1110:- inkl. logi och helpension. (Rum utan tvättställ (=de gamla nunnecellerna);
tvättställ på rummet: 1310:-,
dusch/WC på rummet: 1510:-
Priserna gäller fre-sön. Om du vill komma en dag tidigare till besinningshelgerna så får du 20% rabatt på hela helgens logi!)

Så här går en helg till

 Helgen kan gärna inledas med ankomsten på torsdag. Inget program erbjuds där utom kvällsmat och sedan frukost på fredag. Sedan börjar man "på riktigt" fredagkväll kl. 18.00 med kvällsmat. Tystnad råder inom hela huset fr. o. m. den första inledningen senare på fredagkvällen fram till avslutningen i samband med söndag middag kl. 12.30. Även måltiderna intages under tystnad, och vi spelar musik då. Vi brukar ha fyra pass med inledningar till helgens tema sett från olika perspektiv. Det kan vara bildspel, ibland korta föredrag eller annat som vi anser vara lämpligt. Den som så önskar är även varmt välkommen till att delta i systrarnas tideböner, men det är inget tvång på det. I mån av tid ställer systrarna gärna upp på ett personligt samtal. För att värna om tystnaden och befrämja Er inre samling ber vi Er under denna helg att helt avstå från TV och radio och om möjligt glömma mobiltelefonen hemma (i gengäld lovar vi att svara på gästhemmets telefon på våra telefontider, utom under söndagens högmässa). Välkommen till att pröva på dagar, som vill skänka vila och eftertanke. Tänk på att man lätt fryser när man går ner i varv och ta med en varm tröja och gosiga inneskor t ex.Intresseanmälan besinningshelg

Om det inte finns plats den helg Du önskar komma går det bra att anmäla din emailadress samt önskad helg till gästhemmet så meddelar vi Dig om det kommit återbud.

Upp