Tack, vårt kyrktak läcker inte mer!

paraplyDet var en gång ett kyrktak som läckte! MEN det gör det inte mer. För vi fick massvis med hjälp och nu sitter vi "på torra land" och får inga droppar i huvudet, mer än när grannen gråter av lycka för att vår kyrka blivit så fin. Först tog vi bort de båda stora fönstren på själva yttertaket och ersatte det förlorade solljuset med en konstgjord ljusbrunn.tom kyrka
Så var det innertakets tur att helt och hållet förnyas efter att vårt kära "Bygglag" först lagt en fuktspärr under det gamla och så fäst det nya taket under det.Taket har blivit så ljust och akustiken som redan tidigare var Vadstenas bästa har ytterligare förbättrats. 

takljusSen passade vi på att förnya elledningar, högtalarsystem och vårt lampsystem. Det senaste var så komplicerat så vår abbedissa satte sig ner och tänkte och blev på kuppen bättre och kunnigare än installatören och försäljaren! Det är lönande att ha en civilingenjör som abbedissa.  

Många underbara människor har hjälpt oss genom åren. Vår egen församling har på ett storartat sätt samlat kollekt på kollekt och druckit det ena kyrkkaffet efter det andra som understöd. Men många okända välgörare har vi också haft förmånen att ha.Dessutom har två stora tyska välgörare: Bonifatiuswerk och Ansgarswerk i Köln bidragit med storaausten.

Den stora återinvigningen ägde rum 

p pascal


Nästa projekt kommer att bli isolering av kyrkvinden, samt att titta över vår ventilation som kommit till åren. När vi ska våga oss på detta projekt vet vi ännu inte. 

Men redan vågar vi be om ert fortsatta stöd inför nästa kraftansträngning. Vårt bankgiro är 127- 8753 och märk då talongen med "Kyrktak" eller mer ospecificerat med "gåva". Vi återgäldar med vår förbön för alla välgörare. Och snälla,skriv Ditt namn och adress, så vi vet vem vi skall tacka!

Ni kan då t ex köpa någon av våra tavlor.

 tavlanVi har fått möjligheten att sälja 9 tusch-och akvarelltavlor av Vadstenavyer, gjorda av vår framlidne arkitekt Karl-Göran Eklund. Se separat artikel under rubriken: Vår kyrka: Tavlor säljs till förmån för kyrktaket!